ΕΙΝΗ για ρατσιστικές δηλώσεις και εργασιακό νομοσχέδιο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2023, 11:26

Η ΕΙΝΗ καταδικάζει τη δήλωση του Χ. Παπαναστάση, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένου με την παράταξη της ΔΑΚΕ, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29-08-23, που αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά της Δαδιάς είπε «ας μη βρίσκονταν εκεί».

Τη ρατσιστική αυτή αθλιότητα βρήκε να ξεστομίσει προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στις πρόσφατες πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το «επιτελικό κράτος» και τις ...επιτυχίες στο μέτωπο των πυρκαγιών, επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα ότι η κυβέρνηση έδωσε ...προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή¨» αναφέρει η ΕΙΝΗ.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ως «έκτρωμα» το σχέδιο νόμου του Άδωνη Γεωργιάδη για τα εργασιακά ζητήματα..

«Ο υπουργός και η κυβέρνηση έρχονται να νομιμοποιήσουν την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, κατ' απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονταν παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες. Το νέο αυτό μέτρο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back