ΕΙΝΗ για επίσκεψη Γεωργιάδη: «Οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2024, 12:30

Μια βδομάδα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, η ΕΙΝΗ σχολιάζει όσα είπε και έκανε, σε εκτενή ανακοίνωση.

Σημειώνει γενικά ότι η επίσκεψή του «στα 2 νοσοκομεία των Ιωαννίνων επιβεβαίωσε και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας», αναφέρεται στην εξαγγελία απόλυσης των συμβασιούχων και τις δικαιολογίες του για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς και αμφισβητεί ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη ότι τα νοσοκομεία «έχουν περισσότερο προσωπικό από το 2019».

Η ΕΙΝΗ σημειώνει ότι το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΑ παραπέμφθηκε στο μέλλον και «στη συζήτηση που έγινε και για όλα τα παραπάνω οι παρευρισκόμενοι της πλειοψηφίας του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, οι παρευρισκόμενοι της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη και η συνάδελφος υφυπουργός «οικογένειας» της ΝΔ δεν είχαν…. κάτι για να πούν».

Τέλος, σημειώνει ότι « με το νομοσχέδιο για εξετάσεις πριν την ειδικότητα μπαίνουν πρόσθετοι φραγμοί για την ιατρική εξειδίκευση. Όσοι αριστεύουν στις εξετάσεις της επιτροπής θα είναι το 20% που θα ξεκινάει άμεσα ειδικότητα. Οι υπόλοιποι, ποιος ξέρει πότε;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back