ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είναι έργα ρουτίνας…»

Εικόνα του άρθρου «Είναι έργα ρουτίνας…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2021, 00:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην κριτική της στο έργο της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων έκανε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, έχοντας στο πλευρό της τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Κοσμά, Σπύρο Γκίζα και Στάθη Σιούτη.

Η κα Καλογιάννη, καταρχήν, δεν αποδέχτηκε τις δυσκολίες που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στην υλοποίηση έργων και οι οποίες αφορούν την πανδημία και το εκλογικό σύστημα και την αντιπολίτευση.

Όπως υποστήριξε, «δεν φταίει η πανδημία που έμεινε άπραγη η δημοτική αρχή δύο ολόκληρα χρόνια» και ανέφερε ότι άλλοι δήμοι, ειδικότητα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προχώρησαν και υλοποίησαν εργασίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Όσο για τον ρόλο της αντιπολίτευσης αυτά τα δύο χρόνια, η κα Καλογιάννη υπενθύμισε ότι όλα τα έργα, οι προμήθειες, οι παρεμβάσεις, οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών εγκρίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές, και δη από την οικονομική επιτροπή, όπου η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία. «Συνεπώς, ας μην ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι του φταίει η αντιπολίτευση  για τις όποιες καθυστερήσεις, γιατί και διαφορετική άποψη να καταθέσει αυτή, τα θέματα εγκρίνονται όλα» είπε.

Κατά τα άλλα, έκανε μια αναλυτική κριτική για τον κάθε τομέα αρμοδιότητας του Δημαρχείου (από την καθαριότητα και τους κοινόχρηστους χώρους μέχρι τη ΔΕΥΑΙ, τα κληροδοτήματα και τις σχολικές υποδομές), κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι «με αοριστίες και γενικόλογα προσπαθεί να μετατρέψει ένα πενιχρό έργο, σε μία ιδανική προσπάθεια».

Η κα Καλογιάννη, αναφερόμενη στο μείζον θέμα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να προβεί σε αναγκαίες τομές, όπως είναι η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας όπως και στη μείωση του κόστους. «Η νυν δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια πολιτική με την προκάτοχό της, δεν κινητοποιείται για καμία διαρθρωτική αλλαγή και είμαστε στο στάδιο: Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις όσες παρεμβάσεις αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας, στις οποίες η δημοτική αρχή «επενδύει». «Αυτά που προσπαθεί να υλοποιήσει η δημοτική αρχή, είναι διαφορετικά από τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Τα έργα για τα οποία διεκδικεί πρωτοσέλιδα μέρα παρά μέρα, αφορούν σημειακές ασφαλτοστρώσεις, τυχαία επιλεγμένες αναπλάσεις, ξεβατσουνιάσματα που βαφτίζονται παρεμβάσεις για το δομημένο περιβάλλον και γενικά μικροέργα που για δήμο της κλίμακας του δικού μας δήμου, φαντάζουν έργα ρουτίνας και η υλοποίησή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για το διοικητικό μηχανισμό των 1.300 υπαλλήλων» είπε.

Κριτική άσκησε και για το πολιτιστικό έργο που κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Η κα Καλογιάννη ήταν αρκετά αιχμή. «Είναι γνωστό ότι: Οι παρέες γράφουν ιστορία. Στην περίπτωσή μας η παρέα της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου την περίοδο 2011-2014, επεδίωξε και επέτυχε να αναβαθμιστεί σε παρέα διοίκησης του δήμου για την περίοδο 2019-2023» είπε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back