ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εικονικές ξεναγήσεις στα μουσεία του κόσμου

Εικόνα του άρθρου Εικονικές ξεναγήσεις στα μουσεία του κόσμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2016, 11:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Κοιλάδα των Ναών στη Σικελία όπου φιλοξενούνται μερικά από τα αρχαιότερα δείγματα στον κόσμο της κλασικής ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ούτε μπορούν να θαυμάσουν αυτοπροσώπως τα απαλά χρώματα του Κλοντ Μονέ στους πίνακες με τα νούφαρα στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο.

Το Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Google θέλει να το αλλάξει αυτό.

Η εφαρμογή Arts & Culture για Android και iOS επίσημα ξεκίνησε το περασμένο έτος, αλλά η τελευταία έκδοσή της έρχεται με δύο βασικές προσθήκες: την υποστήριξη Google Cardboard (μία μάσκα από φθηνά υλικά και χαρτόνι που, όταν τοποθετείται μπροστά της στην ειδική θήκη, ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ, με εγκατεστημένο το λογισμικό της Google, προβάλλει περιεχόμενο όπως βίντεο του YouTube και κάποιες demo εφαρμογές, σε πεντακάθαρο, πειστικότατο και εντυπωσιακότατο Virtual Reality) για δύο περιοχές, και ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Art Recognizer και το οποίο μετατρέπει την επίσκεψη στο μουσείο ή σε ένα αρχαιολογικό χώρο σε μια πολυμεσική εμπειρία.



Το πρόγραμμα παρέχει στον καθένα τη δυνατότητα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, να μάθει για την ιστορία, αλλά και τους καλλιτέχνες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ένα τεράστιο αριθμό έργων τέχνης μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους, προσωπικές συλλογές, αποθηκεύοντας συγκεκριμένες οπτικές γωνίες των έργων τέχνης, προσθέτοντας τα σχόλιά τους και μοιράζοντάς τα με τους φίλους στο Facebook, twitter ή μέσω email.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back