ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγνατία-Ζαγόρι από Τασούλα

Εικόνα του άρθρου Εγνατία-Ζαγόρι από Τασούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 18:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αίτημα της σύνδεσης της Εγνατίας οδού με το Ζαγόρι βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια. Κατά καιρούς υπάρχει μια κινητικότητα γύρω από το θέμα αυτό από διάφορους φορείς. Ωστόσο, τον περισσότερο καιρό, το αίτημα δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τους οδικούς άξονες. Πρόσφατα, το επανέφερε στο προσκήνιο ο δήμος Ζαγορίου, οποίος ζήτησε τη δημιουργία άξονα σύνδεσης από τους Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους (υφιστάμενη επαρχιακή οδός) μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο οποίος επιδεικνύει ένα έντονο, ξαφνικό ενδιαφέρον για τα τοπικά δρώμενα, ζήτησε απαντήσεις επί του θέματος από την κυβέρνηση. «Δυστυχώς, έλαβα τη συνηθισμένη για το νομό μας αρνητική απάντηση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δίνεται σε κάθε δίκαιο, εύλογο και τεκμηριωμένο αίτημα» δηλώνει ο κ. Τασούλας, που φαίνεται ότι ξεχνά πόσα χρόνια πίσω μετρά το γενικότερο αίτημα της σύνδεσης της Εγνατίας οδού με το Ζαγόρι.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Π. Κορκολής αναφέρει ότι «εν λόγω έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020». Κι αυτό επειδή, όπως επισημαίνει ο κ. Κορκολής, «η συντήρηση οδών δεν είναι επιλέξιμη». Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει την απάντηση «απαράδεκτη» και ο ίδιος δεσμεύεται ότι θα ζητήσει την αναθεώρηση του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών για να γίνει εφικτή η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Ηπείρου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back