Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

«Εφ’ όλης της ύλης» στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου «Εφ’ όλης της ύλης» στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2020, 18:10
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου Ζαγορίου και συναντήσεις με φορείς της περιοχής έκανε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Βάκα, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τους εργαζόμενους του Φορέα Βίκου-Αώου και Πίνδου και συζήτησε το θέμα του «περιβαλλοντοκτόνο νόμο» της κυβέρνησης, όπως τον χαρακτήρισε, καθώς και ζητήματα για το μέλλον των εργαζόμενων.

Η κα Τζούφη συναντήθηκε στο Μονδένδρι με τον Λευτέρη Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και τον Σπύρο Αρβανίτη, πρόεδρο της κοινότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το 50% των επιχειρήσεων δεν προτίθενται να επαναλειτουργήσουν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Επίσης, η κα Τζούφη αναφέρει ότι «πολλές μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, ενώ η ιατρική κάλυψη είναι ανεπαρκής».

Παρουσίασε το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» και ειδικά για τον τουρισμό, υπογράμμισε πως «προτείνονται μέτρα 1 δις ευρώ για πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, κατάργηση του τέλους διαμονής, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», καθώς και στήριξη των επιχειρήσεων, μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% κ.α.

Στους Ασπράγγελους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο, τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Σπύρου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους. Συζήτησε μαζί τους την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια περιοχή που στο μεγαλύτερό της μέρος είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Τέλος, αναφέρθηκαν και τα έργα του «ΦιλόΔημου», του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που αντικαταστάθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την ανάγκη να προχωρήσουν αυτά, , καθώς και η καταγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back