ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2017, 17:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«H ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, και η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί καθώς ανακάμπτουν οι επενδύσεις και αυξάνεται η κατανάλωση», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Για την αγορά εργασίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «ανακάμπτει ταχέως και η ανεργία αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, μολονότι ο μέσος μισθός μόνο βαθμιαία ενδέχεται να αυξηθεί», ενώ σε ό,τι αφορά τα δημόσια οικονομικά υποστηρίζει πως «παραμένουν στη σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ.»

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ, τονίσει η ΕΕ, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας φέτος: η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ προβλέπεται να ανέλθει στο 2,2%. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν την άνοιξη (1,7%). Η οικονομία της ΕΕ συνολικά αναμένεται επίσης να παρουσιάσει φέτος, πέραν των προσδοκιών, εύρωστη ανάπτυξη ύψους 2,3% (από 1,9% την άνοιξη).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back