ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΑΠ: «Ποιος φοβάται το μαθητικό σκίρτημα;»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: «Ποιος φοβάται το μαθητικό σκίρτημα;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2020, 14:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΑΠ, παράταξη στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Τα κρούσματα που καθημερινά καταγράφονται σε μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς καθώς φανερώνουν τον προσχηματικό και ελλιπή χαρακτήρα των όποιων μέτρων επέβαλε η κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι πως στις σχολικές αίθουσες οι 25 και πλέον μαθητές/ριες μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς ασφυκτιούν» αναφέρει και καταγγέλλει το υπουργείο για την άρνησή του, να δρομολογήσει τη διενέργεια τεστ στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα.

Η παράταξη αναφέρει επίσης ότι εξακολουθούν να λείπουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία και ότι χάνονται ώρες μαθημάτων.

Σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, η ΕΑΠ αναφέρει ότι εναντίον τους, «στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός κατασυκοφάντησης και εκφοβισμού. Δήμαρχοι, διευθυντές εκπαίδευσης, εισαγγελείς, αστυνομικές δυνάμεις, ‘αγανακτισμένοι γονείς’, πληρωμένοι κονδυλοφόροι και παπαγαλάκια όρμηξαν πάνω στη νέα γενιά επειδή τόλμησε να διατυπώσει αιτήματα, να διεκδικήσει καλύτερους όρους για την υγεία και τη μόρφωσή της».

Η παράταξη δικαιώνει τους μαθητές, λέγοντας ότι «έχουν το δίκιο με το μέρος τους! Αποδεικνύουν με τη στάση τους πως δεν είναι η γενιά της ‘τετράγωνης τυρόπιτας’, ούτε οι εκφραστές αναχρονιστικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων, ‘αρνητές του κορωνοϊού και της μάσκας’. Αντίθετα είναι η γενιά εκείνη που βλέπει τα μορφωτικά της δικαιώματα να καρατομούνται και την υγεία της, όπως και των λαϊκών οικογενειών, να είναι ανοχύρωτη εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Η παράταξη καλεί τους εκπαιδευτικούς και την ΕΛΜΕ να «καταγγείλουν απερίφραστα τις αστυνομικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές, τους τραμπουκισμούς και τον εκφοβισμό που στρέφονται ενάντια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back