ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΑΠ: «Επιστρέφουμε τον φόβο στο υπουργείο Παιδείας»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: «Επιστρέφουμε τον φόβο στο υπουργείο Παιδείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2021, 11:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων, αφενός χαιρετίζει την αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολογητική διαδικασία και καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο γιατί, όπως τονίζει, «κατέφυγαν για μια ακόμα φορά στην καταστολή και τον αυταρχισμό» και προσέφυγαν στα δικαστήρια.

«Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απαίτησε από τα δικαστήρια να κηρυχθεί η απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική, να απαγορευτεί η συνέχισή της με το αιτιολογικό πως δεν έχει οριστεί ‘προσωπικό ασφαλείας’( φαίνεται οι 20-30 εκπαιδευτικοί που καθημερινά υπηρετούν στα σχολεία είναι αόρατοι για το ΥΠΑΙΘ) και δεν έχει γίνει ο ‘δημόσιος διάλογος’ με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)» αναφέρει η ΕΑΠ.

Βέβαια, σημειώνει ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως δεν δέχθηκε ποτέ να συζητήσει με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο του «δημόσιου διαλόγου».

Η παράταξη ενημερώνει ότι η ΟΛΜΕ αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου. «Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι με την 27/2004 απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία».

Τέλος, καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της 1ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και καταλήγει: «Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας - συνεχίζουμε την απεργία αποχή-επιστρέφουμε τον φόβο στο ΥΠΑΙΘ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back