ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Συμβούλιο για το ναυάγιο στο Κυπριακό

Εικόνα του άρθρου Εθνικό Συμβούλιο για το ναυάγιο στο Κυπριακό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2017, 13:39
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις μέρες μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συγκαλεί για τις 5 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς στη συνάντηση θα αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά επί ένα δεκαήμερο και προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας η οποία, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του χθες το ΥΠΕΞ, διέψευσε όλους όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της, οδήγησε σε αδιέξοδο και τίναξε στο αέρα τη Διάσκεψη, αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο κ. Κοτζιάς θα αποσαφηνίσει επίσης ότι παρά τη μη επίτευξη του στόχου, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται ανυποχώρητα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ ο Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, για να συζητήσει με την κυπριακή κυβέρνηση ζητήματα συντονισμού ενεργειών μετά και το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα φθάσει την Κύπρο από τις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Λευκωσία θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα συζητήσουν για κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο την περίοδο αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3