Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εθνικό πάρκο Τζουμέρκων: ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε αγροτικές εγκαταστάσεις

Εικόνα του άρθρου Εθνικό πάρκο Τζουμέρκων: ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε αγροτικές εγκαταστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 12:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη διάθεση ηλεκτροφόρων περιφράξεων για χρήση από ενδιαφερόμενους παραγωγούς (κτηνοτρόφους, γεωργούς, μελισσοκόμους), οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, για την πρόληψη και αποτροπή των ζημιών στην αγροτική τους παραγωγή από μεγάλα σαρκοφάγα θηλαστικά (καφέ αρκούδα), προχωρά η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μονάδας, η διανομή των υλικών θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, αλλά με αποκλειστική τους ευθύνη για την ακεραιότητα των υλικών, υπό την επίβλεψη της Μονάδας Διαχείρισης.

Κριτήριο επιλεξιμότητας για την παραχώρηση είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποστεί, επιβεβαιωμένη από επίσημο φορέα του κράτους, ζημιά από μεγάλα σαρκοφάγα θηλαστικά τα τελευταία 3 έτη. Επίσης, η δραστηριότητα του ενδιαφερόμενου, και επομένως και η εγκατάσταση θα πρέπει να εντοπίζεται εντός της περιοχής αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης. Η εγκατάσταση των περιφράξεων δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και στην περίπτωση κυρίως των μελισσοκόμων, η μετακίνησή των περιφράξεων θα είναι υποχρεωτική ταυτόχρονα με τη μετακίνηση του ζωικού κεφαλαίου.

Οι χρήστες των ηλεκτροφόρων περιφράξεων οφείλουν να τις επιστρέψουν στην οικεία Μονάδα Διαχείρισης σε άρτια κατάσταση και σε πλήρη λειτουργία μετά την ολοκλήρωση της χρήσης.

Η προμήθεια των ηλεκτροφόρων περιφράξεων έχει γίνει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες: 2651043663.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back