ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εξακρίβωση στο τμήμα παρότι είχαν ταυτότητες

Εικόνα του άρθρου Εξακρίβωση στο τμήμα παρότι είχαν ταυτότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2020, 12:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Εργατικός Αγώνας-επιτροπή Ιωαννίνων καταγγέλλει τις προσαγωγές διαδηλωτών, στο συλλαλητήριο της 5ης Ιουνίου, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, στις εξορύξεις και στις ανεμογεννήτριες.

Όπως καταγγέλλει, η αστυνομία προσήγαγε τρία άτομα για εξακρίβωση στοιχείων.

Ωστόσο, οι νεαροί είχαν τις ταυτότητές τους, αλλά οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Ε.Α. τους απείλησαν ότι «θα μπορούσαν να τους κουβαλήσουν στο τμήμα και με άλλο τρόπο και με το έτσι θέλω».

Όντως, μεταφέρθηκαν στο τμήμα και εκεί, τους ανάγκασαν να κλείσουν τα κινητά τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους έλεγαν «εδώ που ήρθατε κουμάντο κάνουμε εμείς» και «πολλά ρωτάτε».

Τέλος, σύμφωνα με την καταγγελία, τους ενημέρωσαν ότι υπήρχε «καταγγελία για έναν από αυτούς πως φωτογράφιζε ένστολους» και ανάγκασαν το νεαρό να τους δείξει τις φωτογραφίες από το κινητό του. Τελικά, μετά από τις διαμαρτυρίες, οι τρεις νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Καταγγέλλουμε αυτή την κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας από την αστυνομία σε βάρος των τριών συναγωνιστών αλλά και την συνολικότερή της στάση» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Αυτό που βγαίνει σαν πολιτικό συμπέρασμα και από αυτό το περιστατικό, όπως και από διάφορα άλλα πρόσφατα παραδείγματα καταστολής στη πόλη μας (δυνάμεις της ΟΠΚΕ εντός του Δημαρχείου σε συγκέντρωση των εργαζομένων στη καθαριότητα) είναι πως η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι τοπικές αρχές, αξιοποιώντας την κρίση του κορωνοϊού άνοιξε τον δρόμο για μια βαθιά ταξική, ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, το περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back