Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δύσπιστες» οι επιχειρήσεις για τους διδάκτορες

Εικόνα του άρθρου «Δύσπιστες» οι επιχειρήσεις για τους διδάκτορες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2018, 16:03
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην τέταρτη συνάντηση εταίρων του έργου GIENAHS στο  Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin του Έσσεξ συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δια του Χρυσόστομου Στύλιου, προέδρου του (πρώην ΤΕΙ) τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Θέμα της συνάντησης στις 7-8 Δεκεμβρίου ήταν ο καθορισμός μιας καινοτόμου μεθοδολογικής προσέγγισης για τον σχεδιασμό και εισαγωγή βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) ως εταίρος του έργου, σχεδίασε και υλοποίησε δυο παράλληλες έρευνες απευθυνόμενες σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) και πανεπιστήμια, με στόχο να διευρυνθούν αντίστοιχα οι απόψεις τους σχετικά με τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τα εμπόδια για τη μεταξύ τους συνεργασία. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν εξετασθεί σε συνδυασμό με αντίστοιχες έρευνες που υλοποιούνται από τους εταίρους του έργου σε πέντε ακόμη χώρες: Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία, Ρουμανία και Ην. Βασίλειο, στοχεύοντας στον αποτελεσματικό  σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου διαπίστωσε ότι από πλευράς των επιχειρήσεων επικρατεί ένα κλίμα δυσπιστίας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε ένα διδακτορικό να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για τη δημιουργία νέων, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ εντοπίζονται θεσμικά και διοικητικά εμπόδια στην υλοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back