Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου

Εικόνα του άρθρου Δύο χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2017, 15:24
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος, για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση καθώς, σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων.

Το δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010. 

Τον απάλλαξε, αντίθετα, από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και από το σκέλος εκείνο,  που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για λίγους μήνες  ταυτόχρονα  με την άσκηση των καθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης, καθώς η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ασκήσει αναίρεση και για το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back