Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στην Χόχλα

Εικόνα του άρθρου Δύο συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στην Χόχλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 11:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό δυστύχημα, σε μονάδα εκτροφής πέστροφας στη Χόχλα, στο Καναλλάκι, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

Ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και αναμένεται να γίνει η διακομιδή του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης καθώς και του εξωτερικού συνεργείου που πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκόλλησης με το τραγικό αποτέλεσμα.

Το ΚΚΕ Πρέβεζας τονίζει μεταξύ άλλων: ««Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή των δύο εργατών έρχεται να  προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε  φταίει η κακή ώρα! Ακόμη περισσότερο, δεν ήταν η απροσεξία των εργατών»

Η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζόμενων και Ανέργων Πρέβεζας στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το άκουσμα της είδησης για δύο νεκρούς εργάτες από έκρηξη φιάλης αερίου στο ιχθυοτροφείο  ‘ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ’ στο Καναλάκι μας γέμισε με θλίψη και οργή. Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί δεν είναι κάτι νέο στη περιοχή μας. Η ‘επιτυχία’ του βασίζεται στη χρήση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και το οποίο νομοθέτησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις».

Η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας τονίζει: «Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί δύο άνθρωποι να πεθαίνουν στη δουλειά τη Κυριακή; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση; Είναι ειδικευμένοι οι εργάτες στη δουλειά που τους αναθέτουν;

Το εργατικό ατύχημα-εργοδοτικό έγκλημα δεν πρέπει να το σκεπάσει η σιωπή και η συγκάλυψη. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των αιτιών και των ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν» και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των   θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back