Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δύο σεμινάρια από το Εργαστήριο Ιστορικής Έρευνας

Εικόνα του άρθρου Δύο σεμινάρια από το Εργαστήριο Ιστορικής Έρευνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2022, 15:02
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

To Εργαστήριο ιστορικής έρευνας νεότερων και σύγχρονων κοινωνιών (Τομέας Ιστορίας Νεότερων Χρόνων του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Ιωαννίνων, εύχεται καλή χρονιά και διοργανώνει δύο νέα διαδικτυακά ερευνητικά σεμινάρια νεότερης και σύγχρονης ιστορίας στο αμέσως επόμενο διάστημα, ως εξής:

- Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 18:30-20:30), ο ιστορικός Αγγελής Ζαρόκωστας (μεταδιδακτορικός ερευνητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) θα παρουσιάσει την έρευνα του «Η περίπτωση της ‘πώλησης της Πάργας’: σκάνδαλο ή κανονικότητα της βρετανικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο κατά τον πρώιμο 19ο αιώνα;».

Θα σχολιάσουν: Νίκος Αναστασόπουλος (επικ. καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Γεράσιμος Παγκράτης (καθηγητής, ΕΚΠΑ).

- Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 (ώρα 18:30-20:30), ο ιστορικός Βαγγέλης Λάσκαρης (μεταδιδακτορικός ερευνητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) θα παρουσιάσει την έρευνα του «Πολιτικές και πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις Γαλλίας-Μαγκρέμπ στη μετα-αποικιοκρατική περίοδο (1956-1970). Προβλήματα και προοπτικές της έρευνας».

Θα σχολιάσουν: Άννα Καρακατσούλη (αν. καθηγήτρια, ΕΚΠΑ), Λάμπρος Φλιτούρης (επικ. καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Τα ερευνητικά σεμινάρια είναι ανοιχτά στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στο ευρύ κοινό. Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας ms teams θα ανακοινωθούν

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back