Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο παλιοί, ένας νέος

Εικόνα του άρθρου Δύο παλιοί, ένας νέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2017, 19:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων από την επόμενη συνεδρίαση θα κάθονται, εκτός από τον δήμαρχο, ο πρόεδρος Γιώργος Παπαδιώτης, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βλέτσας και ο γραμματέας Δημήτρης Παππάς. Το νέο πρόσωπο είναι ο κ. Παππάς από την παράταξη του Λάζαρου Νάτση «Πολίτες για την Ανατροπή».

Η παράταξη του κ. Νάτση αποφάσισε να προτείνει πρόσωπο για το αξίωμα του γραμματέα, σε αντίθεση με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» της οποίας ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας κατείχε μέχρι πρότινος το αξίωμα. Η αποχώρηση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» από το προεδρείο συνοδεύτηκε από την τοποθέτηση του κ. Μπαρτζώκα. Από αυτήν προκύπτει ότι η παράταξη θα εντείνει την αντιπολιτευτική της τακτική προς τη δημοτική αρχή, παρά τη συναίνεση που υπήρχε τον πρώτο καιρό. Ο κ. Μπαρτζώκας, στην τοποθέτησή του, κατέθεσε με τον δικό του τρόπο τα «γιατί» της αποχώρησης. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η παράταξη δεν έχει ακόμα γραφεία –ένα θέμα που τίθεται συνεχώς σε κάθε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με… το μικρόφωνο. «Δεν είναι κομψό να παίρνω το μικρόφωνο από τον δήμαρχο για να εκφράσω τη διαφωνία μου» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης. Και ο τρίτος λόγος αφορά τον πρόεδρο Γιώργο Παπαδιώτη τον οποίο ο κ. Μπαρτζώκας χαρακτήρισε «συγκεντρωτικό».

Η εκλογή του κ. Παπαδιώτη έγινε με 31 ψήφους. Εντύπωση προκάλεσε δε το γεγονός ότι η εκλογή του αντιπροέδρου, του κ. Βλέτσα, από την παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης του Νίκου Γκόντα, έγινε με περισσότερες ψήφους, 34 στον αριθμό. Σημειωτέον ότι από την παράταξη της δημοτικής αρχής ψήφισαν 26 σύμβουλοι από τους συνολικά 27 (απουσίαζε η Ειρήνη Βαρτζιώτη).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back