ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο «Ομάδες Παραγωγών» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Δύο «Ομάδες Παραγωγών» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2018, 11:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων και ο συνεταιρισμός που παράγει το γάλα «Γιαννιώτ’κο» είναι δύο ομάδες παραγωγών στα Γιάννενα.

Τις αποφάσεις αναγνώρισης ως «ομάδες παραγωγών» ενέκρινε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή αναγνώρισης Ομάδων Παραγωγών της Περιφέρειας Ηπείρου, με σχετικές αποφάσεις.

Ομάδα παραγωγών είναι ένα συλλογικό σχήμα το οποίο συστήνεται από γεωργούς ή κτηνοτρόφους που έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν για να πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο. «Η έννοια της ομάδας παραγωγών υπάρχει από τότε που οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι κατανόησαν ότι μπορούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω μέσω συνεργασιών και κοινών προσπαθειών. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσιζαν από μόνοι τους με ποιους θα συνεργαστούν, με ποιον τρόπο θα λειτουργήσουν, ποια οφέλη προσδοκούν και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της κοινής τους δράσης» είναι μια σύντομη περιγραφή του θεσμού.

Καλύπτονται βασικά από το νόμο 4384/2016 και από αρκετές νομοθετικές ρυθμίσεις που ακολούθησαν  και βασικά, πρόκειται για τις βασικές επιλέξιμες εταιρικές-συνεταιριστικές μορφές δικαιούχων για ενίσχυση και χρηματοδότηση από το τρέχον χρηματοδοτικό πλαίσιο, στον αγροτικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back