Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μήνες με αναστολή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Εικόνα του άρθρου Δύο μήνες με αναστολή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2016, 01:44
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης 2 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης  στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για την κατηγορία της παράνομης πτήσης στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι οκτώ, που ισχυρίστηκαν ότι δεν σχετίζονται με το πραξικόπημα και ότι απειλήθηκε η ζωή τους θα παραμείνουν υπό διοικητική πλέον κράτηση έως και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται σχετικά  με το αν θα τους δοθεί ή όχι Πολιτικό Άσυλο, κατόπιν σχετικού αιτήματος που έχουν υποβάλλει προς την ελληνική πολιτεία. Διαδικασία που σύμφωνα με αρμοδίους επί του θέματος, είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και δύο Τούρκοι δικηγόροι, οι οποίοι επεχείρησαν να παραδώσουν έγγραφα που δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.

Οι αποστάτες, μεταξύ άλλων, ζήτησαν συγγνώμη από τους Έλληνες και πίστη στα ιδανικά της τουρκικής Δημοκρατίας. 

Αναλυτικά το κείμενο: «Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος. Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back