Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο δωρεάν κυκλικά δρομολόγια στο κέντρο

Εικόνα του άρθρου Δύο δωρεάν κυκλικά δρομολόγια στο κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2022, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο δωρεάν για τους πολίτες κυκλικά δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Τα δρομολόγια θα γίνονται με mini bus, από περιφερειακά σημεία προς το κέντρο.

Την απόφαση αυτή πήρε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακκλής, αλλά και ο διοικητής της Τροχαίας Γρηγόρης Καράς, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Μπαλούγιας και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Φώτης Βάββας.

Η δωρεάν μετακίνηση με ειδικά δρομολόγια αποφασίστηκε με στόχο την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η δωρεάν αυτή μετακίνηση θα ισχύει για όσο καιρό εκτελούνται τα έργα (αν ισχύει κάτι άλλο, τότε χρειάζεται μια πιο επεξεγηματική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου).

Οι ακριβείς διαδρομές θα καθοριστούν εντός των επομένων ημερών. Με τον τρόπο αυτόν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε περιφερειακά σημεία και από εκεί να μετακινούνται δωρεάν προς το κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ακόμα ότι άμεσα θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας στο κέντρο για τη διευκόλυνση της κίνησης, τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης και του διπλοπαρκαρίσματος.

«Η δημοτική αρχή κατανοεί τα προβλήματα που προκαλούνται από την εκτέλεση των έργων. Πρόκειται όμως για παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, αναβαθμίζουν την πόλη και με την ολοκλήρωσή τους θα είναι στη διάθεση των πολιτών» αναφέρεται.

Οι δύο αντιδήμαρχοι που μετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς την Τροχαία όσο και προς το Αστικό ΚΤΕΛ «για τη διαρκή και αποδοτική συνεργασία μαζί τους», αλλά στη Δημοτική Αστυνομία για τη δική της συμβολή.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν το αστικό ΚΤΕΛ θα επιδοτηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών (σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back