ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δωδώνη»: Συνεργασία και γάλα από την Αχαΐα

Εικόνα του άρθρου «Δωδώνη»: Συνεργασία και γάλα από την Αχαΐα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2024, 15:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Δωδώνη» ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Φάρμα Μιλιόρα, μονάδα προβάτων γαλακτοπαραγωγής που εδρεύει στο Καγκάδι Αχαΐας, τη μεγαλύτερη στη χώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία «αναμένεται να προσφέρει και στους παραγωγούς της ζώνης γάλακτος της ‘Δωδώνη’ γενετικά επιλεγμένα αρσενικά και θηλυκά ζώα, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλές αποδόσεις γαλακτοπαραγωγής, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους με παράλληλη αύξηση της παραγωγής με στόχο την ενδυνάμωση της κτηνοτροφίας. Επιπλέον, δίνει το έναυσμα για την είσοδο νέων προβατοτρόφων στην παραγωγική διαδικασία».

Τη συνεργασία επιβεβαίωσαν οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι: Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης από την πλευρά της «Δωδώνης» και ο Χρήστος Γιαννόπουλος, της «Μιλιόρα».

Ο πρώτος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία «ενισχύει περαιτέρω τις καλές πρακτικές δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς της να προμηθεύονται ζώα καθαρόαιμα επιλεγμένα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή με ταυτόχρονη μείωση του κόστους»

Ο δεύτερος, πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της προβατοτροφίας και στην Ήπειρο, με ζώα υψηλών αποδόσεων» και πως «η επιστημονική έρευνα, η εξειδίκευση και η συνεργασία με τη ‘Δωδώνη’ που ήδη όπως έμαθα υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα θα δώσουν τη δυνατότητα να προμηθεύουμε με γενετικό υλικό τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους που επιθυμούν να βελτιώσουν το κοπάδι τους και να αυξήσουν την γαλακτοπαραγωγή και ως εκ τούτου το κέρδος τους».

Η «Μιλιόρα» εκτρέφει πρόβαστα της φυλής Lacaune, που σύμφωνα με την εταιρία, εμφανίζει σταθερά υψηλές αποδόσεις με 450 λίτρα μ.μ. σε 7 μήνες.

Τα ζώα, σύμφωνα πάντα με την εταιρία, προέρχονται από τους 2 επίσημους συνεταιρισμούς εκτροφής προβάτου φυλής Λακόν γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης, την Upra Lacaune και την GID Lacaune.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back