ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δωδώνη»: Επόμενη μέρα με αλλαγές…

Εικόνα του άρθρου «Δωδώνη»: Επόμενη μέρα με αλλαγές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2023, 10:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» περνάει σε νέα ιδιοκτησιακή φάση, λίγα χρόνια μετά την τελευταία μεταβολή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (σχετικό άρθρο έχει η «Καθημερινή»), προχωράει η εξαγορά του υπόλοιπου 25% της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας από τη Vivartia.

Αυτό πρακτικά ανοίγει ένα ζήτημα: Αν η «Δωδώνη» θα συνεχίσει να είναι αυτόνομη εμπορικά ή θα συγχωνευτεί με τη ΔΕΛΤΑ. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι κρίνεται πιο συμφέρουσα η αυτόνομη παρουσία, λόγω της ηγεμονικής θέσης της «Δωδώνης» στη φέτα και τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Κάπως έτσι, 12 χρόνια μετά την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας, οι τότε πλειοψηφούντες (SI Foods) έχουν περάσει σε μειοψηφικές θέσεις.

Πλέον, την πλειοψηφία κατέχει η CVC, μια εξαγορά που δεν κρίθηκε ως «επιθετική», αλλά ως ένα επενδυτικό βήμα για τη γαλακτοβιομηχανία. Το περασμένο καλοκαίρι, η Venetiko Holdings, μέσω της οποίας η CVC είχε πάρει το πακέτο των μετοχών της «Δωδώνης», συγχωνεύτηκε με τη Vivartia, οπότε η τωρινή μετάβαση ήταν αναμενόμενη.

Φυσικά, εκτός από την αυτόνομη λειτουργία της «Δωδώνη», αναμονή υπάρχει και για το ενδεχόμενο διοικητικών αλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back