Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης

Εικόνα του άρθρου Δράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2019, 17:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου (10:00-14:00 και 16:00-18:00) μαζί με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, ετοιμάζει ειδικά σχεδιασμένες δράσεις ευαισθητοποίησης για ομάδες παιδιών στο χώρο του Ιτς Καλέ.

Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Μαβίλη, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ, θα κάνει επίδειξη λειτουργίας των αυτόνομων σκαφών, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, INCATCH. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων και αποδοτικών συστημάτων, τεχνολογιών και υπηρεσιών παρακολούθησης των υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής. Η επίδειξη στοχεύει στην ενημέρωση των φορέων σχετικά με τη διαχείριση, παρακολούθηση και προστασία των επιφανειακών υδάτων στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων με τη συνεργασία της ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει στη δακτυλίωση των νεοσσών πελαργών σε πέντε φωλιές, για τη μελέτη της βιολογίας και της συμπεριφοράς των μεταναστευτικών κινήσεων, της αναπαραγωγικής διαδικασίας και τη διάρκειας ζωής τους.

Τέλος, την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 18:30, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, πραγματοποιείται συναυλία με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και του Δημοτικού Ωδείου και της Νεανικής Ορχήστρας «Ντο ρε μι». Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων 2651021834.


* Φωτογραφία από τη δακτυλίωση πελαργών που είχε γίνει πέρσι από τον Φορέα Διαχείρισης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back