ΗΠΕΙΡΟΣ

Δραπέτης φυλακών ο ένας από τους ληστές

Εικόνα του άρθρου Δραπέτης φυλακών ο ένας από τους ληστές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2019, 16:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τον ένα από τους δύο δράστες που φέρεται να έκαναν τη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα, στις 5 Αυγούστου, συνέλαβε η Αστυνομία. 

Σε αναλυτικό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, σημειώνεται ότι η σύλληψη του 35χρονου έγινε στην πόλη της Πρέβεζας χτες το απόγευμα. Τον δράστη εντόπισε αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Στην κατοχή του καθώς σε σπίτι όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολαρίων, που προέρχονται από τη ληστεία, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm, μια πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο 35χρονος είναι δραπέτης φυλακών, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου του 2012 δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, κι καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης της ληστείας στην Πάργα, ο 35χρονος από κοινού με συνεργό του, πρωινές ώρες 5ης Αυγούστου, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου, και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 26.630 ευρώ και 200 δολαρίων ΗΠΑ. Στη συνέχεια, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με φορτηγό. Το προαναφερόμενο όχημα διαφυγής εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας ενώ είχε δηλωθεί κλοπή του, πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back