Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Downhill στα Πράμαντα

Εικόνα του άρθρου Downhill στα Πράμαντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 22:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από τρία χρόνια, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει τη δημιουργία μόνιμης ποδηλατικής πίστας, κυρίως για αγώνες κατάβασης, με την προσδοκία ότι η πίστα αυτή θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή των Τζουμέρκων και την τοπική τους οικονομία.

Η πίστα κατάβασης (downhill) στα Πράμαντα είναι σχεδόν έτοιμη. Οι φαν του mountainbike δοκίμασαν την πίστα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τον άγγλο επαγγελματία ποδηλάτη Phil Αtwill, ο οποίος θεωρείται «μορφή» του αγωνίσματος, να δίνει το παρών. Ο Atwill, που έχει μετακομίσει από την Αγγλία στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό της πίστας downhill. Στο όλο πρότζεκτ, συμμετέχουν κι άλλοι ποδηλάτες, όπως ο Σωτήρης Γκόντας από τα Γιάννενα.

Η διαδρομή είναι 2,5 χλμ., με υψομετρική διαφορά 400 μ., και ξεκινάει από το καταφύγιο Πραμάντων για να καταλήξει λίγο έξω από τον οικισμό. Η δε ονομασία της είναι Pramadol (αν και από τους μυημένους στο αγώνισμα, αποκαλείται και «μονοπάτι του Atwill»). Οι δημιουργοί της Pramadol θέλουν να φτιάξουν πάντως κι άλλες διαδρομές, οι οποίες θα είναι πιο βατές για ποδηλάτες που θέλουν να κάνουν μια βόλτα στη φύση των Τζουμέρκων.

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, μιλώντας στον «Τύπο Ιωαννίνων», ανέφερε ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της πίστας και ότι ένα από τα επόμενα βήματα είναι ο καθορισμός των όρων λειτουργίας της ποδηλατικής διαδρομής-κατάβασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back