ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος

Εικόνα του άρθρου ΔΝΤ: Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2017, 18:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκεκριμένα νούμερα που θα προκύπτουν από τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Αξιωματούχος του Ταμείου υποστήριξε ότι θα «πρέπει να υπάρξουν νούμερα για τα πιθανά μέτρα, καθώς πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αλλάξουν πραγματικά τη βιωσιμότητα του χρέους».

Νωρίτερα η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια».

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος λέγοντας ότι περιμένει να υπάρξει λύση στο ελληνικό θέμα στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Πάντως το Reuters υπενθυμίζει ότι η Ευρωζώνη υποσχέθηκε το Μάιο του 2016 ότι εάν η Ελλάδα πετύχει όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, θα προχωρούσε σε επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων και σε περιόδους χάριτος ώστε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας να είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ μετά το 2018 σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και κάτω από το 20% του ΑΕΠ αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back