ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δίστρατο αναζητά… τον δρόμο του

Εικόνα του άρθρου Το Δίστρατο αναζητά… τον δρόμο του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2024, 18:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ανάθεση ενός έργου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την άμεση αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων και την αποκατάσταση σύνδεσης του οδικού δικτύου Κόνιτσας-Δίστρατου, με προϋπολογισμό 365.800 ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι επιδίωξη είναι να δοθεί ο δρόμος σε προσωρινή κυκλοφορία για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα (κι όχι μόνο για 4x4 όπως ισχύει τώρα) μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Προς το παρόν, η Περιφέρεια προσπαθεί να σταθεροποιήσει την υπάρχουσα οδική σύνδεση. Ωστόσο, πρόθεσή της είναι να αλλάξει η χάραξη στο συγκεκριμένο σημείο, βάσει και της μελέτης που έχει κάνει η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ). Όπως επανέλαβε, υπάρχουν δύο λύσεις: η μία να «κατέβει» ο δρόμος στο ποτάμι και να γίνει γέφυρα και η άλλη να «ανέβει» ο δρόμος στην πάνω πλευρά, με ένα πέταλο. Η πρώτη λύση όμως έχει αποκλειστεί λόγω του υψηλού κόστους. Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για 15 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη δεύτερη λύση, αυτή εξαρτάται από τη σταθερότητα του εδάφους. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί σταθερό έδαφος σε υψηλότερο σημείο για την κατασκευή νέου οδικού τμήματος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back