Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίκη Γιακουμάκη, μέρα 2η: οι «διασημότητες»

Εικόνα του άρθρου Δίκη Γιακουμάκη, μέρα 2η: οι «διασημότητες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2016, 19:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και τη μακρά τοποθέτηση του εκ των συνηγόρων, Αλέξη Κούγια (υπερασπίζεται τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής σχολής) που ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η «δίκη Γιακουμάκη». Ο κ. Κούγιας όμως δεν ήταν ο μόνος «διάσημος» στο δικαστήριο. Ως μάρτυρας κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος των «Νέων», για τα δημοσιεύματά της σχετικά με την εμπλοκή του τρίτου κατηγορούμενου, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ούτε σήμερα παραβρέθηκε στο δικαστήριο.

Δύο ήταν τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής διαδικασίας που ξεκίνησε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3: ότι πρώτον, ο κ. Κούγιας προσπάθησε να αποδομήσει τις κατηγορίες, παραθέτοντας μια σειρά διατάξεις (νόμους, προεδρικά διατάγματα κ.λπ.), σύμφωνα με τα οποία, κατά τη γνώμη του, δεν συντρέχουν οι λόγοι της κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος, κατά του πελάτη του, ενώ ζήτησε να κληθεί και πάλι για κατάθεση ο μάρτυρας που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή. Τα αιτήματά του δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν, πάντα όμως σε κόσμια επίπεδα, με την πρόεδρο, κα Ματσούκα. Ο κ. Κούγιας πάντως δεν απέσυρε τα αιτήματά του να ελεγχθούν όλες οι συνομιλίες με ψηφιακά μέσα που είχε ο μάρτυρας με τον πελάτη του. Αργότερα, στις δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι ο μάρτυρας επηρεάστηκε, και γι αυτό ζήτησε να ερευνηθούν οι συνομιλίες του. Αμφισβήτησε επίσης τη νομιμότητα των στοιχείων που κατατέθηκαν, καθώς ο μάρτυρας προσκόμισε φωτοτυπημένες τις συνομιλίες του στο ίντερνετ με τον κατηγορούμενο. Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε νομοθεσία για προσωπικά δεδομένα.

Δεύτερον, ήταν η αντιπαράθεση των συνηγόρων με την κα Ακρίτα, με επίδικο το δημοσιογραφικό απόρρητο. Η κα Ακρίτα κατέθεσε ότι διασταύρωσε την πληροφορία που είχε για παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη και πρόσθεσε ότι ο πρώην βουλευτής επιδόθηκε σε μια επιχείρηση «character assassination» εις βάρος της, μετά τα άρθρα της. Τόσο ο κ. Κούγιας, όσο και ο συνήγορος του κ. Μαρκογιαννάκη, την κάλεσαν να αποκαλύψει την πηγή της. Ο κ. Κούγιας μάλιστα εκθείασε «κοινωνιολογικά» το άρθρο της, αμφισβήτησε όμως, όπως και ο έτερος συνήγορος, εμμέσως, το δημοσιογραφικό απόρρητο. Η κα Ακρίτα απάντησε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει τις πηγές της και ότι είναι έτοιμη να δεχθεί τυχόν ποινικές κυρώσεις γι αυτό.

Νωρίτερα, κατέθεσε θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε συγκεκριμένος σπουδαστής, ο οποίος φέρεται να ήταν «νέμεση» για τον αδικοχαμένο νεαρό. Ο συγκεκριμένος, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά ήταν φαντάρος στα Γιάννενα και εμφανιζόταν στη σχολή. Σύμφωνα με το θείο του Γιακουμάκη, η επανεμφάνιση του εν λόγω σπουδαστή στη σχολή, προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Γιακουμάκη. Αρκετή κουβέντα έγινε επάνω στο ερώτημα, αν τελικά είχε ή όχι δικαίωμα ο συγκεκριμένος, πρώην σπουδαστής, να βρίσκεται στη σχολή και αν αυτό συνιστά παραβίαση καθήκοντος. Ακόμα, η υπεράσπιση του κ. Μαρκογιαννάκη προσπάθησε να επικεντρώσει στο γεγονός ότι, ο πρώην βουλευτής παρενέβη τηλεφωνικά υπέρ σπουδαστών, όχι όμως για υπόθεση που αφορούσε τον Γιακουμάκη και τις επιθέσεις που υφίστατο.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη, στις 9 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back