Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίκη για την αξιολόγηση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Δίκη για την αξιολόγηση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018, 15:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη προσφυγή στη δικαιοσύνη με αφορμή την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι στα Γιάννενα, οπότε και θα συνεδριάσει το διοικητικό Εφετείο. Πρόκειται για ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, για την υπόθεση εργαζόμενου στο ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος συμμετείχε στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. 

Ωστόσο, με αφορμή αυτή τη συμμετοχή (άρα και τη μη αξιολόγησή του), η σύγκλητος του ΤΕΙ απέρριψε εργασιακό του αίτημα, βασιζόμενη σε τροπολογία που έχει φέρει το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, η τροπολογία του περασμένου Σεπτεμβρίου φέρει την υπογραφή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και η ΑΔΕΔΥ την έχει καταγγείλει ως «τροπολογία ανταπεργίας» που επιβάλλει ποινές σε όσους συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης. 

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας επικαλέστηκε σήμερα γνωμοδοτήσεις των συνταγματολόγων Πάνου Λαζαράτου και Αριστείδη Καζάκου για να στηρίξει τη θέση της ΑΔΕΔΥ ότι «ποινικοποιείται η συμμετοχή στην απεργία». Η εκτελεστική γραμματεία της ένωσης θα παραστεί στο δικαστήριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 13.30

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back