Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διεπαγγελματική Φέτας κατά Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Διεπαγγελματική Φέτας κατά Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2018, 15:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο στόχαστρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας μπήκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη νεοσυσταθείσα Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, η οποία στοχεύει στη διαφύλαξη του τυριού ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), συμμετέχουν  η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, το συνδικαλιστικό όργανο των γαλακτοβιομηχανιών ΣΕΒΓΑΠ και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας. Πριν από λίγες μέρες, προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο, με τα τέσσερα από τα επτά μέλη να προέρχονται από τις γαλακτοβιομηχανίας και με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο της «Δωδώνης» Γιάννη Βιτάλη.

Από τις πρώτες ανακοινώσεις της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης είναι αυτή κατά του κ. Καχριμάνη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έχει εκφράσει (σε εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας) τις ενστάσεις του για τη συγκεκριμένη Διεπαγγελματική, αφήνοντας αιχμές κατά μελών. «Να γίνει Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας αλλά χωρίς τη συμμετοχή αυτών που φέρνουν γάλα από το εξωτερικό. Γιατί έτσι θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα έρμα…» έχει πει.

Η Διεπαγγελματική, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο «για κοινότυπες, γενικές και απολύτως ατεκμηρίωτες κατηγορίες που μόνο κακό κάνουν στο προϊόν και υπονομεύουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια σύστασης της Διεπαγγελματικής Φέτας που έκανε πολλές 10ετίες για να υλοποιηθεί». Προσθέτει επίσης ότι ο κ. Καχριμάνης θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό της «συμβουλεύοντας και όχι κατηγορώντας εκ προοιμίου και μάλιστα χωρίς αποδείξεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back