Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεπαγγελματική Φέτας: Έλεγχος από ένα και μόνο φορέα

Εικόνα του άρθρου Διεπαγγελματική Φέτας: Έλεγχος από ένα και μόνο φορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 11:24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κατηγορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι αγνόησε εντελώς την ΕΔΟΦ ως συνομιλητή, κατά την κατάρτιση του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

«Περιέργως η ως άνω πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ αγνόησε παντελώς την ύπαρξη, τις προτάσεις και τον ρόλο της Ε.Δ.Ο.Φ καθώς δεν εισακούστηκε, απολύτως καμία, από τις προτάσεις μας, λες και οι συναντήσεις μας με τον υπουργό γίνονταν για κοινωνικούς λόγους» αναφέρει η Διεπαγγελματική στην ανακοίνωσή της και προσθέτει ως αξιοπερίεργο, το γεγονός ότι «ένας νευραλγικός κλάδος όπως ο δικός μας κόπτεται για αυτοέλεγχο και κυρώσεις και το υπουργείο αντί να στέκεται στο πλευρό μας σφυρίζει αδιάφορα».

Η ΕΔΟΦ δηλώνει αντίθετη στην «αψυχολόγητη» όπως τη χαρακτηρίζει, πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ να περάσει προς ψήφιση «ένα ανούσιο νομοσχέδιο, κατά το οποίο επιχειρείται μια δήθεν νομοθετική μεταρρύθμιση, η οποία, εντέλει, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πρόκειται να λύσει».

Σημειώνει ότι η παράλληλη συναρμοδιότητα θα προκαλέσει προβλήματα στη δημόσια διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ «και σε συνδυασμό με την έλλειψη γενικότερου συντονισμού, παρέχει την ευχέρεια σε άλλες υπηρεσίες και φορείς να αναπτύσσουν εμβόλιμες δράσεις στον τομέα των τροφίμων».

Η Διεπαγγελματική ζητάει, η νομοθετική μεταρρύθμιση για  ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου από ένα και μόνο φορέα, για το γάλα. «Να αντιληφθούμε ότι αυτά που μπορούν να ελεγχθούν και να βγουν συμπεράσματα εκ του ελέγχου σε μισή ώρα, το υπουργείο τα παραδίδει σε ένα δαιδαλώδες σύστημα που χρονοτριβεί απάντηση-πόρισμα».

Επίσης, ζητάει άμεση χρηματοδότηση της Διεπαγγελματικής, με χρήματα που υπάρχουν ήδη γι αυτό τον σκοπό και καταλήγει:  «Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, κάτι το οποίο έκανε σημαία η κυβέρνηση αλλά εν τη πράξει, τουλάχιστον εμείς, στα αυτονόητα που διεκδικούμε δεν είδαμε τη μεταρρύθμιση που απαιτείται, ούτε αποτελέσματα εκ της συνεργασίας μας με τους εκάστοτε Υπουργούς που θα έπρεπε να είναι σύμμαχοί μας, λαμβάνοντας γνώση από τη γνώση μας, ώστε να αξιωθούμε αποτελεσμάτων». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back