Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Αμνηστία-Ελλάδα: Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζεται

Εικόνα του άρθρου Διεθνής Αμνηστία-Ελλάδα: Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 13:17
ΕΛΛΑΔΑ

«Οι αναφορές για παράνομη χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτριών/-ών συνεχίστηκαν. Οι επαναπροωθήσεις προσφυγισσών/-ύγων και μεταναστριών/-ών συνεχίστηκαν. Η καταστολή των αρχών εις βάρος των ΜΚΟ που εργάζονται για τη βοήθεια των προσφυγισσών/-ύγων και των μεταναστριών/-ών συνεχίστηκε. Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που στερείται αποτελεσματικών εγγυήσεων για τα άτομα που υπόκεινται σε παρακολούθηση έγινε νόμος. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης στη στρατιωτική θητεία συνεχίστηκαν. Κατατέθηκε συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων που περιέγραφε λεπτομερώς τις καταστροφικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην υγεία», αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.


Διαβάστε εδώ την ετήσια έκθεση 2022/23 για την Ελλάδα


Σε ό,τι αφορά παγκόσμια, η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγια δύο μέτρα και δύο σταθμά «που επικρατούν σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να ενωθεί γύρω από τη συνεπή εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των οικουμενικών αξιών».

Σημειώνει επίσης ότι «η σθεναρή αντίδραση της Δύσης στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη θλιβερή έλλειψη ουσιαστικής δράσης για σοβαρές παραβιάσεις από ορισμένους συμμάχους της, όπως το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.


Διαβάστε εδώ την ετήσια έκθεση 2022/23 για τον κόσμο





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back