Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Διεθνείς προδιαγραφές, ευχαριστίες αλλά και παράπονα για τιμές

Εικόνα του άρθρου Διεθνείς προδιαγραφές, ευχαριστίες αλλά και παράπονα για τιμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2018, 19:15

Μπορεί η Β΄ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που ξεκινάει Σάββατο στα Γιάννενα να μην είναι η πιο «αστραφτερή», καθώς αφορά μικρότερες κατηγορίες, η φετινή όμως είναι σημαδιακή: Συμβολίζει την επιστροφή μεγάλων αγώνων στην Παμβώτιδα και ανανέωση των υποδομών μετά από πολλά χρόνια.  

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φίλων Ναυτικών Σωματείων Γιάννης Καρράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές. «Έφτασα στα Γιάννενα χθες και με περίμενε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Είδα το χώρο των κωπηλατικών εγκαταστάσεων ξαναγεννημένο. Έτσι είχαμε να τον δούμε από το 1991 που είχαν γίνει εδώ οι Μεσογειακοί Αγώνες» τόνισε. 

Πρόσθεσε μερικά… εγκώμια για τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, «ο οποίος πριν λίγο καιρό υποσχέθηκε ότι θα κάνει πράγματα και υλοποίησε άμεσα όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε». Συμπλήρωσε επίσης ότι «ξεκινάμε ένα Πανελλήνιο με διαφορετικές συνθήκες που μας δίνει το δικαίωμα να μπορούμε πλέον να καλέσουμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει την επίβλεψη του χώρου όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2019. Μέχρι τώρα ντρεπόμασταν να τους φέρουμε».

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ και συμπλήρωσε ότι ««το μεγάλο στοίχημα πλέον για την τοπική κοινωνία είναι να διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις». Εξέφρασε επίσης παράπονο για τις τιμές των ξενοδοχείων, λέγοντας ότι «ότι είναι υψηλές κατά 20% περίπου σε σχέση με πόλεις όπως η Καστοριά. «Αν δείξουμε κακή συμπεριφορά, ειδικά στα οικονομικά θέματα, αυτό θα είναι πολύ κακό για το μέλλον (…) Θα κάνουμε μία εκ νέου συνάντηση με τους ξενοδόχους και ίσως μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να μην εκτεθούμε προς τα έξω»

Οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της ΕΚΟΦΝΣ (Kopilasia.gr). Ο Ναυτικός Όμιλος, ο οποίος έχει χάσει την πρωτιά στις «μεγάλες» κατηγορίες φέτος, κατεβαίνει με την πιο πολυπληθή αποστολή στους αγώνες.

Εκ μέρους του ΠΕΑΚΙ, η Χαρά Δούκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας, προσπαθούμε ως ΠΕΑΚΙ να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις μας έτσι ώστε να φέρουμε περισσότερο κόσμο σ’ αυτές αλλά και να  είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις» και συμπλήρωσε αναφερόμενη στον χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λιμνοπούλας και ειδικότερα, στο Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας. «Είναι μεγάλη χαρά για μας, το αναμένουμε με ανυπομονησία και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Παράλληλα, με την αλλαγή του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο και τον εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου περιμένουμε κι εκεί μεγάλες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε όμως τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων».

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης τόνισε:  «Είμαστε πάντα δίπλα σε όλα τα σωματεία και σε όλες τις διοργανώσεις αυτής της πόλης, ειδικά δε όταν μιλάμε για ένα άθλημα με ιστορία όπως είναι η Κωπηλασία. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι πάντα καίριες, στην προσπάθεια να αναδείξουμε και το προϊόν του αθλητικού τουρισμού». 

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας είπε πως πρόκειται για «μία συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με όλους τους συναρμόδιους φορείς μέσω προγραμματικών συμβάσεων για την ουσιαστική επαναλειτουργία του στίβου κωπηλασίας. Είμαστε εδώ, βλέπουμε νέα δεδομένα σ’ έναν στίβο όπως πραγματικά τον θέλουμε, με εγκαταστάσεις που θα δίνουν υλική και άυλη αξία στον τόπο και την οικονομία μας», ανέφερε και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και του ίδιου του Θωμά Μπέγκα για το εγχείρημα αυτό».  Ο κ. Κολόκας ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της πόλης, «που θα βοηθήσει πολύ την αθλητική ανάπτυξη του τόπου μας».

Τέλος, η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου αναφέρθηκε και αυτή στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, ευχαρίστησε και τον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς και τους χορηγούς.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back