Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Diddycoy, νέο EP από τον James Μπασδάνη

Εικόνα του άρθρου Diddycoy, νέο EP από τον James Μπασδάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2020, 13:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναν χρόνο μετά την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Kaemos», ο κιθαρίστας Δημήτρης James Μπασδάνης κυκλοφορεί το νέο EP τριών νέων συνθέσεων του με τίτλο «Diddycoy».

Το EP περιλαμβάνει τρία instrumental κομμάτια, με το χαρακτηριστικό κιθαριστικό ήχο του Μπασδάνη, και κάθε ένα τους, είναι μια ιστορία. Το μουσικό ύφος και εδώ «παίζει» ανάμεσα στο ροκ, τη Jazz και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Ενώ ο τίτλος του EP, “Diddycoy” (O ταξιδιώτης, ο “Ημίαιμος” - στη γλώσσα των Ρομά), φανερώνει το ταξιδιάρικο μπλέξιμο των μουσικών που θα ακούσει ο ακροατής σε αυτό το μίνι-άλμπουμ.

Η ηχογράφηση των κομματιών έγινε στο Rana Studio των Ιωαννίνων, από τους Anatolian Trio, με τους James Μπασάνη (κιθάρα), Νίκο Τάγγα (Μπάσο) και τον Γιώργο Μέμο (Τύμπανα), ενώ συμμετέχουν o Αλέξης Δόσης (Πλήκτρα) στο κομμάτι The Conium και η Σοφία Κάκκου (Κρουστά) (ηχογράφηση από τον Βαγγέλη Καραπέτρο στο Παζλ Studio (Αθήνα), στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο ίδιος ο δημιουργός.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Πανταζάρας, παραγωγή: JBMusic

Μπορείτε να πάρετε το EP Diddycoy σε CD, κάνοντας μια συνδρομή στον Τύπο, μέχρι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, πατώντας εδώ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back