Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διατηρητέα κτίρια: Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Διατηρητέα κτίρια: Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2019, 21:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετικά αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Ηπείρου την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά εξήγησε τις προθέσεις του υπουργείου με αφορμή αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης για τις δυνατότητες χρηματοδότησης για αποκατάσταση του κτιρίου του Μέκειου Οικοτροφείου.

Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή αρχή σημειώνει καταρχήν ότι για την κατάθεση της αναφοράς υπήρξε συνεργασία εκ μέρους του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με τον κ. Καραγιάννη αλλά και ενημέρωση από τη διοίκηση του Μέκειου. Εκφράζει δε την ικανοποίησή της για την παρέμβαση του βουλευτή «καθώς, αν τελεσφορήσει η νομοθετική ρύθμιση, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που  αντιμετωπίζουν και άλλα διατηρητέα κτήρια που ανήκουν σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης κάνει γνωστό ότι η θέση της υπουργού κινείται στο πλαίσιο της πρότασης που της είχε υποβάλλει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με έγγραφό του τον Οκτώβριο του 2018. Ο κ. Καχριμάνης σε αυτή την επιστολή ζητούσε να αναλάβουν οι Περιφέρειες την αξιοποίηση ακινήτων-μνημείων, δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς τα κτίρια αυτά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την πολιτεία. Μάλιστα, η περιφερειακή αρχή είχε καταθέσει και σχετική πρόταση για τροπολογία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back