ΗΠΕΙΡΟΣ

«Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές» σε πέντε Δήμους

Εικόνα του άρθρου «Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές» σε πέντε Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 17:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Συνολική δημόσια δαπάνη, προβλέπονται τα 214.500 ευρώ και αφορά την προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε πέντε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας.

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με την ύπαρξη κέντρου φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα και ο αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back