Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 27-10-2020, 09:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 27 Οκτωβρίου μπροστά στο δημαρχείο Ιωαννίνων, ζητώντας μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Η παράταξη στο σύλλογο εργαζόμενων καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ εν μέσω πανδημίας, αφήνει τους παιδικούς σταθμούς χωρίς παιδίατρο και χωρίς γιατρό εργασίας και την ίδια στιγμή, τα προληπτικά τεστ γίνονται ανά 2 την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος εργαζόμενος έχει κάποια αμφιβολία επειδή έχει ήπια συμπτώματα θα πρέπει να πληρώσει 100 ευρώ και πάνω στα ιδιωτικά εργαστήρια».

Κατηγορεί τη διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ ότι «αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επενδύει στη μικρή προσέλευση παιδιών και δεν έχει κάνει καμία επιπλέον πρόσληψη ενώ μπαίνουμε στον τρίτο μήνα λειτουργίας» και ότι «δεν έχουν αγοραστεί ατμοκαθαριστές και το βοηθητικό προσωπικό συνεχίζει να εισπνέει χλωρίνες και απολυμαντικά σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες απ ότι τις προηγούμενες χρονιές. Δεν έχουν γίνει επιμορφώσεις στους εργαζόμενους για τον τρόπο που πρέπει να καθαρίζει με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

Η ΔΑΣ ζητάει

  • Μαζικά περιοδικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της διοίκησης σε όλες τις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου. Δωρεάν τεστ για τα παιδιά και τους γονείς όπου χρειάζεται.
  • Προσλήψεις επιπλέον γιατρών εργασίας και παιδιάτρων.
  • Τακτικές απολυμάνσεις  και τήρηση των αποστάσεων στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας αλλά και όλων των ειδικοτήτων στους  παιδικούς σταθμούς αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
  • Προγράμματα ενημέρωσης απ το γιατρό εργασίας. Ουσιαστική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Σύγχρονα, μη τοξικά και επαρκή καθαριστικά και μέσα ατομικής προστασίας
  • Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα», άμεση κάλυψη κενών σε Κέντρα Υγείας. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επίταξη γιατρών κα νοσηλευτών.
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2