Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτυρία για τη διακοπή ρεύματος

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για τη διακοπή ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σωματείο Μετάλλου νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει ως «απαράδεκτη τη στάση κυβέρνησης ΝΔ και της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα από το σπίτι απλήρωτου συναδέλφου της μεταλλοβιομηχανίας Spider Ν. Πέτσιος και Υιοί, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας».

Προσθέτει ότι «τη στιγμή που εκατοντάδες οικογένειες έμειναν ξεκρέμαστες από το κλείσιμο της εταιρίας, το κράτος και το τοπικό κράτος στηρίζουν την οικογένεια Πέτσιου, κρύβοντας κάτω από το χαλάκι τα σπασμένα της. Δήμος Ιωαννίνων και από κοντά και η περιφέρεια Ηπείρου αγοράζουν νέους κάδους απορριμμάτων από την οικογένεια Πέτσιου που τους φέρνουν από την εταιρία τους στη Σερβία, αλλά και  διαμέσω της ΕΝΑΚ τους παραδίδει την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η οικογένεια Πέτσιου συνεχίζει να κερδοφορεί, ενώ οι εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους αδυνατούν, προφανώς μέχρι και σήμερα, να ανταπεξέλθουν στις βασικές βιοποριστικές ανάγκες».

Ζητούν να ανακληθεί η απόφαση και να μη γίνονται διακοπές νερού και ρεύματος, προειδοποιώντας ότι «θα μας βρίσκουν κάθε μέρα στη ΔΕΗ. Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα απέναντί τους».

Απαιτούν επίσης να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο, με ευθύνη της κυβέρνησης, «που μπορεί να δώσει δουλειά σε πάνω από 500 εργαζόμενους και να δοθούν όλα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back