ΘΕΑΤΡΟ

Διακρατικό δρώμενο με ελεύθερη είσοδο

Εικόνα του άρθρου Διακρατικό δρώμενο με ελεύθερη είσοδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2016, 17:47
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το διακρατικό θεατρικό δρώμενο «Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας» ανεβαίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 21:30, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, με ελεύθερη είσοδο. Ωστόσο, ο αριθμός των δελτίων εισόδου είναι περιορισμένος λόγω των εργασιών αναστήλωσης που γίνονται στο θέατρο και των όρων που θέτει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ειδικά δελτία θα διανέμονται αύριο, από τις 9 το πρωί, σε διαμορφωμένο χώρο, δίπλα από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην είσοδο του πεζόδρομου Μιχαήλ Αγγέλου.

Στο θεατρικό δρώμενο συμμετέχουν ηθοποιοί από οκτώ διαφορετικές χώρες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες. Ηθοποιοί από Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Αίγυπτο, Νιγηρία, Χιλή και Ζιμπάμπουε θα βρίσκονται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Κονταξή. Από την Ελλάδα, θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Τζανουκάκη, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Άννα Ρεντζεπέρη, Θοδωρής Γκόγκος, Θωμάς Λιώλιος, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Μικέλης. Θα τραγουδά ο Δημήτρης Υφαντής.

Για την παράσταση θα δοθεί συνέντευξη Τύπου αύριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Την περασμένη Πέμπτη είχε δοθεί πάλι συνέντευξη Τύπου στο Μαντείο της Δωδώνης παρουσία των συντελεστών της παράστασης, του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση και της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Άννας Γιώτη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back