ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του ΤΕΠ «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του ΤΕΠ «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 12:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 23 Οκτωβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός για το έργο της αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και αναδιαρρύθμισης τριών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε ισάριθμα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεταξύ των τριών ΤΕΠ, είναι και αυτό του νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».

Το ΤΕΠ του «Χατζηκώστα» βρίσκεται στο ισόγειο του ενός κτιρίου και συνυπάρχει με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Και τα δύο εξυπηρετούνται από κοινή είσοδο.

Στο ίδιο επίπεδο με τα σημερινά ΤΕΠ βρίσκεται ο τρίτος όροφος της δομής του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης κρίσης αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, για την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών ενός σύγχρονου ΤΕΠ και την εξυπηρέτηση της διακίνησης των ασθενών από ξεχωριστή είσοδο, κρίθηκε αναγκαία η ενοποίησή του με τον τρίτο όροφο του Πολυδύναμου Κέντρου.

Η παρέμβαση στο ΤΕΠ «θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στο Γ.Ν.Ι. ‘Γ. Χατζηκώστα’, θα αναβαθμίσει, θα εκσυγχρονίσει και θα ανακαινίσει τους υφιστάμενους χώρους με αποτέλεσμα  την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back