Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Διάβασμα» για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο

Εικόνα του άρθρου «Διάβασμα» για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2017, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα μήνα, στις 23-24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εφαρμόσει και στην Ήπειρο το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει κατά νου ή τουλάχιστον, το σχεδιασμό του. Γι αυτό και η νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του συνεδρίου (το οποίο παρεμπιπτόντως φέρει τα αρχικά… ΠΑΣ, Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σηματοδοτήσει τις διαφορές της με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μιας και σε επίπεδο διαχείρισης του «κεντρικού ζητήματος», του μνημονίου δηλαδή, δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Ο περιφερειακός συντονιστής Κώστας Μπασιούκας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει με το πρόγραμμά του ένα πρωτόγνωρο, διαφορετικό μοντέλο» και πρόσθεσε ότι αυτές οι διαφορές έγκεινται, μεταξύ άλλων, στο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί «φορείς, άτομα, συλλογικότητες να μπούνε στη διαδικασία του συνεδρίου» και να μην εφαρμόζεται το μοντέλο αποφάσεων «του αθηνοκεντρικού κράτους ή της αρχηγικής τοπικής αυτοδιοίκησης».  Σύμφωνα με τον κ. Μπασιούκα έχουν γίνει ήδη άτυπες επαφές και συζητήσεις και την προσεχή Κυριακή, θα συνεδριάσει το περιφερειακό όργανο της Ηπείρου για να κωδικοποιήσει προτάσεις και συζητήσεις που έχουν γίνει, ώστε να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα» στα θέματα.

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος, τόνισε από την πλευρά του ότι «δεν πρόκειται για κομματική φιέστα» και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν. Στο ίδιο κλίμα, ήταν και η παρέμβαση της βουλευτή Μερόπης Τζούφη, η οποία μίλησε για «σημεία-οδηγούς για να προετοιμάσουμε το μέλλον».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο θα φέρει στα Γιάννενα αρκετούς υπουργούς, με πιο συγκεκριμένες θεματικές, πλην του αγροτικού ζητήματος που αναμένεται να κυριαρχήσει, να ορίζονται από βδομάδα.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back