Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΗΠΕΘΙ: Χριστουγεννιάτικα δρώμενα για παιδιά

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΙ: Χριστουγεννιάτικα δρώμενα για παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2021, 00:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε δρώμενα και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις (κι όχι σε θεατρικές παραστάσεις) αποφάσισε να «επενδύσει» αυτή τη θεατρική σεζόν το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Έτσι λοιπόν και το ΔΗΠΕΘΕ (πέραν του Πνευματικού Κέντρου) θα συμμετάσχει στη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος για τα παιδιά τουλάχιστον.

Καταρχάς, το ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το Δέντρο της Γνώσης» σχεδιάζει την υλοποίηση τριών εργαστηρίων:

Σάββατο 18/12, στις 11:30, Θέατρο Καμπέρειο

«Χριστουγεννιάτικος Σουρεαλισμός»: γνωστά και άγνωστα χριστουγεννιάτικα παραμύθια θα ζωντανέψουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τα παιδιά, σε ρόλο ζωγράφου, καλούνται να τα απεικονίσουν στο χαρτί, δημιουργώντας ένα ομαδικό εικαστικό έργο.

Παρασκευή 24/12 στις 11:30, Πεζόδρομος Παπάζογλου

«Μην ταλαιπωρείς τον Άι-Βασίλη»: Για τον Άι-Βασίλη, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός, όπως ξέρετε παιδιά! Πόσο μάλλον, όταν εξαφανίζονται τα υλικά από το εργοστάσιο κατασκευής κούκλας και τα ξωτικά τρέχουν πανικόβλητα να τα βρουν. Μία διαδραστική περιπέτεια γεμάτη γλυπτική, κολλάζ και μουσική.

Παρασκευή 31/12 στις 11:30, αύλειος χώρος Αρχοντικού Πυρσινέλλα

«Μίσκα»: ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Ο Μίσκα εγκατέλειψε το σπίτι της Ελισάβετ, αποφασισμένος να γνωρίσει τον κόσμο. Μπήκε στο χιονισμένο δάσος και ένα σωρό εκπλήξεις ήταν έτοιμες να τον συναντήσουν.

Σε συνεργασία με τον Πέτρο Χριστακόπουλο και τη Μίνα Παππά σχεδιάζονται τα εξής:

22/12 στις 17:30, Καμπέρειο Θέατρο

«Ιστορίες με καλικαντζαρόκουκλες» (Θεατρικό παιχνίδι-παράσταση από τα ίδια τα παιδιά)

Συντελεστές: Εισηγητής-κατασκευαστής: Σωκράτης Παππάς, Εμψυχωτές: Πέτρος Χριστακόπουλος, Μίνα Παππά

Βασικά στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού στρώνουν το έδαφος για την κατασκευή από κάθε παιδί της δικής του κούκλας, η οποία, εμπνευσμένη από το παιχνίδι που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν, παίρνει πνοή και ζωντανεύει σε περιπέτειες μοναδικές. Υπό τις οδηγίες του κουκλοπαίχτη και κατασκευαστή Σωκράτη Παππά, τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές κατασκευής και γίνονται και αυτά συμμέτοχοι στην πραγματοποίηση μιας αυτοδημιούργητης χριστουγεννιάτικης κουκλοθεατρικής παραστασο-ιστορίας.

27/12 στις 12:00, Άλσος

«Κυνήγι θησαυρού» (διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι)

Συντελεστές: Βασικοί εμψυχωτές: Σωκράτης Παππάς, Πέτρος Χριστακόπουλος, Μίνα Παππά, Κατασκευή Κούκλας: Σωκράτης Παππάς

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι και αυτό του χαμένου θησαυρού. Και πόσο μάλλον όταν αντιμέτωποί τους είναι οι άτακτοι καλικάντζαροι.

19, 23, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου και 3, 4, 5 Ιανουαρίου

Καμπέρειο Θέατρο

«Γλυκομυομαχίες» (Θεατρική παράσταση)

Στο εργαστήριο του κυρίου Παντεσπάνι τα Χριστούγεννα αυτά δεν θα μοιάζουν με άλλα. Πόλεμοι και έχθρες, περιπέτειες και αναζητήσεις, έρωτες και συγκινήσεις και όλα αυτά γιατί;

Στην παράσταση θα ισχύει γενική είσοδος των 5 ευρώ.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Μίνα Παππά, Σκηνοθεσία: Μίνα Παππά-Σωκράτης Παππάς,  Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Άννα Παρίσση, Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης James Μπασδάνης, Διδασκαλία τραγουδιού: Κατερίνα Βασιλείου, Χορογραφίες: Φανή Σκεντέρη, Κατασκευή Κούκλας: Σωκράτης Παππάς.

Ηθοποιοί: Σωκράτης Παππάς, Γιάννης Παπαγεωργίου, Πέτρος Χριστακόπουλος, Μίνα Παππά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back