Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Το ΔΗΠΕΘΕ προσπαθεί να αλλάξει…

Εικόνα του άρθρου Το ΔΗΠΕΘΕ προσπαθεί να αλλάξει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2021, 00:21
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα ιστοσελίδα, νέο λογότυπο συνοδεία έντυπου υλικού και σλόγκαν «Το Θέατρο μας αλλάζει». Για να αλλάξει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, για να μπορέσει το Θέατρο να προκαλέσει ερωτήματα και ίσως αλλαγές, χρειάζονται σαφώς πολύ περισσότερα πράγματα. Μια αρχή έγινε με την πρόσληψη νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, του Χάρη Πεχλιβανίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πεχλιβανίδης παραχώρησε σήμερα την πρώτη συνέντευξη Τύπου στο Καμπέρειο Θέατρο, μαζί με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή, με αφορμή την έναρξη ενός 25ήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα «Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία». Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν παραγωγές ομάδων της πόλης, με το ΔΗΠΕΘΕ να τις στηρίζει οικονομικά (ο συνολικός προϋπολογισμός για τα δρώμενα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ). Αποτελούν και μια απόδειξη της πρόθεσης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή να γίνει εξωστρεφές το ΔΗΠΕΘΕ και να αναπτύξει συνεργασίες με το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ είχαν δεχτεί σκληρή κριτική για την απουσία δίαυλου επικοινωνίας με τους γιαννιώτες καλλιτέχνες, τουλάχιστον με τους περισσότερους.

Το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της διοίκησης, ή τουλάχιστον φαίνεται να τίθενται οι βάσεις για μια πιο αξιόπιστη σχέση με το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο θα κριθεί κι αυτό για τη δυναμική του. Δεν ήταν τυχαίο ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων θεάτρου και χορού που θα συμμετάσχουν στο 25ήμερο εκδηλώσεων και οι οποίοι πήραν τον λόγο. 

«Το θέατρο είναι ένας χώρος που δημιουργεί ερωτήματα και όπου καλλιεργείται η αμφιβολία. Αυτό είναι που θέλουμε για το ΔΗΠΕΘΕ» ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης.

Προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης συνεργασιών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει συνεργασία με τη δομή των ασυνόδευτων προσφύγων για θεατρική εκπαίδευση ενώ θα δημιουργηθεί και μια θεατρική ομάδα με τα ΚΑΠΗ.

Πέραν του παιδαγωγικού ρόλου ενός ΔΗΠΕΘΕ, υπάρχει όμως και το μεγάλο ζήτημα της παραγωγής πολιτισμού. Προς το παρόν, το ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει να κάνει καμία ανακοίνωση για τις επερχόμενες θεατρικές παραγωγές…

Όσον αφορά το 25ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, την αυλαία ανοίγει η «Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπακόλα και με την Όλγα Παππά να ερμηνεύει τον ρόλο. Η παράσταση θα ανέβει στις 19-20 και 21 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Εισιτήριο 8 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Arte Astratta ( Ανεξαρτησίας 6, Καλλάρη), Σχολή Θεάτρου Ορφέας (Στοά Ορφέα). Επικοινωνία : 6978047081.


Διαβάστε το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back