Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗΠΕΘΕ: «Μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή»

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΕ: «Μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 15:46
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για «μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την πόλη μας» κάνει λόγο η διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για την ένταξη στο φετινό του πρόγραμμα της αρχαίας τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη (διαβάστε εδώ).

«Με την ένταξη του έργου στο Ελληνικό Φεστιβάλ απέδωσε καρπούς μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες από τη Νικαίτη Κοντούρη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Ελένη Δημοπούλου» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «’Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του µένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη’. Η Νικαίτη Κοντούρη τοποθετεί µε αυτά τα λόγια τη σκηνοθετική της ματιά στην ανεξάντλητη αυτή τραγωδία, που παραμένει πάντα ανοιχτή σε νέες προσεγγίσεις και αναγνώσεις» επισημαίνεται.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο Άκης Σακελλαρίου ερμηνεύει τον Διόνυσο και ο Νίκος Κουρής τον Πενθέα, ενώ τον θίασο συμπληρώνουν εξαιρετικοί ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κοµνηνού (Αγαύη), Στέλιος Μάινας (Κάδµος), Θέµης Πάνου (Φρουρός, Αγγελιοφόρος), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Ρηνιώ Κυριαζή (Αγγελιοφόρος, Κορυφαία) κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είχε συνεργαστεί με σημαντικές θεατρικές σκηνές της Αθήνας, με τις συμπαραγωγές αυτές να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου («Μήδεια», «Θεσμοφοριάζουσες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back