Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Εικόνα του άρθρου Το ΔΗΠΕΘΕ για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2022, 16:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ημέρα με βαρύ ιστορικό φορτίο η σημερινή, μας καλεί να θυμηθούμε και να ξανασκεφτούμε τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος που στιγμάτισε τον ανθρώπινο πολιτισμό» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στις 27 Ιανουαρίου του 1945, ο σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης των ναζί, το  Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, οι μαθητές του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Καμπέρειο Θέατρο την ταινία «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» του Τζον Μπόιν,  σε σκηνοθεσία του Mark Herman.

Όπως σημειώνεται, η πρωτοβουλία ήταν της αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων Χριστίνα Κωτσαντή, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη και τον διευθυντή του 7ου ΓΕΛ.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν «η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να κατανοήσουν ότι μοναδική επιλογή μας είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος, η αγάπη και όχι το μίσος, η αδελφοσύνη και όχι η  ξενοφοβία, η αλληλεγγύη και όχι η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back