ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων: Πρόεδρος η Αναστασία Γιογλή

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων: Πρόεδρος η Αναστασία Γιογλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2024, 19:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Αναστασία Γιογλή, δικηγόρος, είναι η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Η κα Γιογλή εκλέχτηκε με τις ψήφους σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων. «Λευκό» έδωσε η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αντιπρόεδρος από την παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» του Δημήτρη Παπαγεωργίου εκλέχτηκε ο Γιάννης Αϊβατίδης, ενώ γραμματέας η Λούλα Βέρμπη από την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη.

Τόσο ο κ. Αϊβατίδης όσο και η κα Βέρμπη πήραν τις ψήφους όλων των δημοτικών συμβούλων, πλην της κας Τσουμάνη (λευκό), κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πρέπει να εμβαθύνουμε τη δημοκρατική διοργάνωση του κράτους και να πραγματώσουμε την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη μέσω μιας ουσιαστικής αυτοδιοίκησης. Είναι διαπράγματευτος στόχος [...]. Οφείλω να τηρήσω ισορροπίες και θα το κάνω» τόνισε στην τοποθέτησή της η κα Γιογλή. Έδωσε έμφαση στην έννοια της συμπόρευσης και επισήμανε ότι στον «καθένα από εμάς μένει να κάνουμε ιδιαίτερη και πιο ουσιαστική την παρουσία μας».

Από τη συνεδρίαση, απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Νάστος, λόγω ασθένειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back