ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό σχολείο Νεοχωρόπουλου: Στο μέλλον….

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό σχολείο Νεοχωρόπουλου: Στο μέλλον….
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2017, 23:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαβεβαίωση ότι το Νεοχωρόπουλο θα αποκτήσει νέο δημοτικό σχολείο έδωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Η αναφορά αυτή του κ. Μπέγκα έγινε με αφορμή τη μη ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την ένταξη στο «ηπειρώτικο» ΕΣΠΑ δύο σχολικών υποδομών στην Ήπειρο: του νηπιαγωγείου στην έκταση των παλιών στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελένης Ζωγράφου στα Γιάννενα, με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ, και για το ειδικό νηπιαγωγείο-δημοτικό σχολείο Άρτας, με προϋπολογισμό στα 3,8 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του επιχειρησιακού προγράμματος για τις σχολικές υποδομές δεν ξεπερνούσε τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, πέραν του έργου της ανέγερσης νηπιαγωγείου στην Ελ. Ζωγράφου, είχε καταθέσει και πρόταση για την ανέγερση δημοτικού σχολείου στο Νεοχωρόπουλο. Το έργο αυτό έχει ιδιαίτερα υψηλό προϋπολογισμό, 7,4 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς την Περιφέρεια Ηπείρου για τη μελλοντική χρηματοδότηση του έργου. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Δήμος στηρίζει μέρος των ελπίδων του στις εκπτώσεις που θα προκύψουν από τις δημοπρατήσεις των δύο σχολικών κτιρίων (του νηπιαγωγείου στην Ελ. Ζωγράφου και του ειδικού σχολείου στην Άρτα). Και το υπόλοιπο ποσό; «Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε συμπληρωματικά το σχολείο από το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών» τόνισε. «Θεωρούμε ότι μετά τη δημοπράτηση των δύο σχολείων, θα μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι το επόμενο έργο που θα χρηματοδοτηθεί, θα είναι το δημοτικό σχολείο Νεοχωρόπουλου» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επίσης και σε έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία είχε ιεραρχήσει τα σχολικά έργα που απαιτούνται. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, σε πρώτη προτεραιότητα ήταν το νηπιαγωγείο στην Ελ. Ζωγράφου και το ειδικό σχολείο νηπιαγωγείο-δημοτικό σχολείο στην Άρτα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back