Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ζίτσας: Υποψήφια δήμαρχος η Γιάννα Γεωργούλη

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Υποψήφια δήμαρχος η Γιάννα Γεωργούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2023, 16:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα, η Γιάννα Γεωργούλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία Ζίτσας. Η κα Γεωργούλη, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε αποχωρήσει από την παράταξη του δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου όπως και από την αντιδημαρχία.

Το όνομα της παράταξης είναι «Ένα Βήμα Μπροστά», με την υποψήφια δήμαρχο να κάνει λόγο για μια «ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η κα Γεωργούλη ασκεί έντονη κριτική στη νυν δημοτική αρχή: «Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια διανύει μια περίοδο στασιμότητας, εσωστρέφειας και χαμένων ευκαιριών. Οι προσωπικές στρατηγικές, η μικροπολιτική και η περιχαράκωση στη λογιστική διαχείριση των ζητημάτων αποπροσανατόλισε από τα σημαντικά και μεγάλα, και απογοήτευσε. Σπασμωδικές κινήσεις και εκδηλώσεις βιτρίνας δεν στάθηκαν ικανές να κινητοποιήσουν το Δήμο και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις… Για εμάς κανένας στη θέση του δημάρχου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει το αξίωμα αυτό με έπαρση, ως τίτλο μεγαλοπρέπειας, και να μην επιτελεί με ευσυνειδησία το ρόλο του».

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο Δήμος πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, να ακολουθήσει σύγχρονα μοντέλα διοίκησης και να συγκρουστεί «με συμφέροντα, με παλαιές αντιλήψεις και καθεστωτικές νοοτροπίες» όπως αναφέρει.

«Οι υποψήφιοι που στελεχώνουμε την παράταξη, είμαστε πρώτα από όλα εθελοντές. Ανιδιοτελώς θέτουμε τον εαυτό μας, την ενασχόλησή μας με τα κοινά, τις γνώσεις και την εξειδίκευσή του, ο καθένας στον τομέα του, προς όφελος των δημοτών. Δεν είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι και δεν παριστάνουμε τους σωτήρες. Η διαχείριση του Δήμου είναι υπόθεση που παίρνουμε σοβαρά και θέλουμε να εργαστούμε με σύνεση και σχέδιο, προγραμματισμένα, χωρίς πυροτεχνήματα και έργα βιτρίνας» διαβεβαιώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3