Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-03-2022, 17:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψήφισμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας, στο οποίο καταδικάζει τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία «καθώς αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και ειρήνη στην Ευρώπη και διεθνώς».

Ο Δήμος Ζίτσας θεωρεί αδιανόητο εν έτη 2022 «να επιλύονται οι διαφορές με πολεμικά μέσα. Οι συνέπειες της φρίκης του πολέμου που έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες   έχουν  αποδειχθεί ολέθριες όχι μόνο για τις εμπλεκόμενες» καλεί την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς «να τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων και να προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες και απέναντι στην Τουρκία που επί 47 χρόνια κατέχει τμήμα της Κύπρου (κράτους μέλους της Ε.Ε.) και έχει αναγνωρίσει την παράνομη ανακήρυξη των κατεχόμενων εδαφών ως ανεξάρτητο κράτος».

Τέλος, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και καλεί να «σιγήσουν επιτέλους τα όπλα και μέσω του διπλωματικού διαλόγου ας επικρατήσει η ειρήνη και ασφάλεια μεταξύ των λαών της γηραιάς ηπείρου». 

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα