Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτοδιοικητικό «κουβάρι» στον Δήμο Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Αυτοδιοικητικό «κουβάρι» στον Δήμο Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2022, 19:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 24 Οκτωβρίου, η συνέλευση της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Ζίτσας» αποφάσισε την συμμετοχής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές μιας προοδευτικής αυτοδιοικητικής παράταξης ευρύτερων συνεργασιών, τη συνέχιση της λειτουργίας της δημοτικής ομάδας και την ανάδειξη του Σπύρου Πάικα ως νέου επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιου δημάρχου, μετά και την ανάδειξη του Βασίλη Γαρδίκου στη θέση του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.

Δύο μέρες μετά, στις 26 Οκτωβρίου, η δημοτική ομάδα αποφάσισε να πάρει έναν δικό της, τρίτο δρόμο: Ότι η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», η οποία στις τελευταίες εκλογές είχε τη στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αποφάσισε και κάτι άλλο: «Οποιαδήποτε υποψηφιότητα είτε μέλους της δημοτικής ομάδας είτε οποιουδήποτε υποψηφίου θα γίνει με τη δημιουργία νέας αυτοδιοικητικής παράταξης και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά της και τα σύμβολά της». Άρα ο κ. Πάικας, όπως προκύπτει, θα πρέπει να είναι υποψήφιος δήμαρχος με κάποια άλλη παράταξη που θα προκύψει κι όχι με την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Η απόφαση της δημοτικής ομάδας κοινοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο από το email του κ. Γαρδίκου.

Λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Δήμου Ζίτσας η οποία υποστήριζε ότι η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έκλεισε τον κύκλο της και ότι η ίδια, μαζί με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, αρμόδια για την περιοχή, θα διερευνήσει νέες πρωτοβουλίες. Η παρέμβαση είχε με αφορμή την επικείμενη συνέλευση της παράταξης για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής –για τη θέση του οποίου ήταν γνωστό ότι υπήρχε μια υποψηφιότητα, αυτή του κ. Πάικα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back